Metalino

Metalino begon in 1934 met het ontwikkelen van de eerste staalwol. De naam werd niet zomaar gekozen. METALINO is namelijk een woord dat uit de Griekse taal is ontleend. Het betekent er letterlijk “metaal”.

Tegenwoordig is METALINO de nummer 1 van staalwol in verschillende landen en heeft het een breed productprogramma aan staalwol voor zowel industrieel als particulier gebruik.

Metalino 1
Toepassingen
METALINO staalwol is een unieke toepassing. Het is staalwol van de hoogste kwaliteit te gebruiken voor het reinigen, egaliseren en polijsten van diverse metaal-, hout-, steen- en glasoppervlakken.Het wordt vaak gebruikt voor het reinigen en polijsten van alle soorten ongelakte metalen oppervlakken zoals roestvrijstaal, aluminium, koper en messing.
Metalino 2 Metalino 3

Wat maakt METALINO zo uniek

Schoonmaken zonder krassen: Extra fijne staalwolvezels zorgen voor zachte reiniging zonder krassen te maken.Zachte behandeling: Het oppervlak wordt niet meer hard afgeschuurd, maar verflagen worden voorzichtig afgeslepen. Op die manier worden de grondlagen niet beschadigd.Diverse mogelijkheden: Zelfs gevoelige oppervlakken zoals glas, tegels en keramiek kunnen worden schoongemaakt zonder krassen.

Eigenschappen

Zuiver: de garantie voor veilige bewerkingen van oppervlakken.

Metalino 4

Elastisch: zorgt voor de perfecte bewerking van profielen.

Metalino 5

Scheurvast: op die manier staat Metalino garant voor veelvuldig gebruik.

Metalino 6

Verschillende producten

Metalino 7

STAALWOL

Universeel toepasbare stalen vezels voor het slijpen, polijsten en reinigen van de meest verschillende oppervlakken van hout, metaal, steen en glas. Beproefde verpakking voor de ambachtsman. Het unieke kleursysteem en de specifieke toepassingsinformatie maken de keus eenvoudiger. Verkrijgbaar in 9 soorten van extra fijn (0000) tot ultra grof (5).

Metalino 8 Metalino 9
Metalino 10 Metalino 11
Metalino 12 Metalino 13
Metalino 14 Metalino 15
Metalino 16 Metalino 17
Metalino 18 Metalino 19
Metalino 20 Metalino 21
Metalino 22 Metalino 23
Metalino 24 Metalino 25

EDELSTAALWOL

Bijzonder geschikt om op vochtige carrosserieoppervlakken te werken samen met chemische producten. Dit omdat de edelstaalwol volledig roestvrij is.Ook ideaal voor de behandeling van looizuurhoudende houtsoorten, zoals eikenhout, notenhout of mahonie om de gevreesde “blauwe verkleuring” te vermijden Metalino 26

GLASREINIGER

De METALINO Glas-Reiniger is bijzonder geschikt om verf- of lakspetters en hardnekkig vuil van glas en tegels te verwijderen. De werkkant is gemaakt uit extra fijne roestvrije metalen vezels. Daarmee kan deze glas-reiniger op vochtige oppervlakken en ook samen met chemische middelen worden gebruikt.

Metalino 27